Dataskyddspolicy för personuppgifter

CEWE Sverige AB, org.nr. 556381-1321 , ansvarar för företagets behandling av personuppgifter. Detta gäller insamling, lagring och användning av personuppgifter. Vi följer gällande lagar för behandling av personuppgifter, inklusive Personuppgiftslagen och Dataskyddsförordningen .

Grunderna för behandling av personuppgifter är uppfyllandet av ett avtal eller avtal, samtycke till nyhetsbrev eller lagstadgade förpliktelser (t.ex. bokföringslagar och inköpslagar).

I denna sekretesspolicy förklarar vi hur personlig information lagras och bearbetas på japanphoto.se. Dessutom kan du läsa mer om de olika tjänsterna vi tillhandahåller och vilka personuppgifter som behövs för var och en av dem.

1. Behandling av personuppgifter på japanphoto.se

När inhämtar vi upplysningar från dig?

Vi behöver personuppgifter från dig för att du ska kunna använda våra tjänster på japanphoto.se. Det är frivilligt att lämna personuppgifter, men för att vi ska kunna behandla din beställning är det en förutsättning. Vi behöver ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Annan personlig information vi behandlar nämns under respektive punkt nedan.

Vad använder vi uppgifterna till?

Personuppgifterna används för att kunna erbjuda tjänster så som att verifiera och behandla köp och beställningar, försändelser av varor, retur och reparation, kundservice, marknadsföring vid samtycke, registrering av användarkonto och tävlingar.

Varför sparar vi informationen och hur länge?

Vi sparar personuppgifterna så länge det är nödvändigt för ändamålet. Syftet kan vara avtalet mellan dig som kund och oss som företag närdui använder tjänster vi tillhandahåller, lagstiftning som vi måste följa, eller ett aktivt samtycke.

Personliga uppgifter raderas när avtalet är uppfyllt, men vi är skyldiga att behålla personlig information i enlighet med olika lagar. Lagringsrutiner för personlig information förklaras under varje punkt.

Anonymiserad information

CEWE Sverige AB samlar in uppgifter från dig när du besöker vår hemsida. Detta är information som är anonym och kan inte spåras tillbaka till din identitet. Uppgifter som samlats anonymt är bland annat hur många som besöker vår hemsida, vad de klickar på och hur länge ett besök varar.

Anonymiserad information används för att samla in statistik som kan ge information om hur vi kan underlätta och förbättra webbutiken.

Säljs information vidare till tredjepart?

CEWE Sverige AB tillhandahåller eller säljer inte kundinformation till någon tredje part. Samarbetspartners kommer emellertid att kunna få tillgång till den information som krävs för att de tjänster som vi erbjuder ska kunna utföras.

2. Beställning

Slutförande av en beställning kräver följande upplysningar:

Privatkund:

Namn, adress, telefonnummer och e-postadress

Företagskund:

Namn, leveransadress / fakturaadress, telefonnummer, e-post, organisationsnummer

Vi behöver denna information för att skicka beställningen och kontakta dig när det behövs angående den specifika beställningen. Vi lagrar din personliga information i enlighet med bokföringslagen.

När du beställer hos oss eller skapar ett konto lagras och bearbetas dina personuppgifter av våra ägare i Tyskland, CEWE Stiftung & Co. KGaA. Inloggning, lösenord, adressdata, information om betalningsmetod, kreditkortsdata eller kontodata, skickas uteslutande i krypterade anslutningar (HTTPS / SSL). Servrarna är belägna i EU / EES och regleras internt och med databehandlingsavtal.

CEWE Sverige AB använder ett ERP-system för lagring och behandling av personuppgifter avseende beställningar från japanphoto.se. Navi Partner Copenhagen Aps är vår databehandlare och ansvarar för drift och utveckling av ERP-systemet. Vilken åtkomst och hur informationen behandlas regleras i ett separat databehandlingsavtal mellan CEWE Sverige AB och leverantören.

Bildbeställning

Vid beställning av fotoprodukter lagrar och bearbetar vi dina uppladdade foton och fotografier. Bilddata överförs till det relevanta produktionsbolaget i CEWE-koncernen, som sedan står för produktionen av ordern.

Vi använder adress för att skicka produkten om du valt sådan leverans, och vi använder e-post och telefonnummer för att informera dig om att en beställning är på väg eller om den har kommit till en butik för hämtning.

Uppladdade bilddata lagras elektroniskt i ett webbgalleri för beställning av bilder i 30 dagar, eller tills du raderar data. När en order är klar och levererad lagras bilddata i produktion i upp till 6 veckor. Vi gör detta för att hantera eventuella klagomål eller klagomål. Fysiska ordrar i butik sparas i 3 månader före makulering.

Gästkonto

Du har möjlighet att handla som gäst på japanphoto.se utan att behöva skapa ett konto. I detta sammanhang lagrar vi din adress i kunddatabasen i 90 dagar för att slutföra beställningen. Personliga uppgifter om köpet hålls i enlighet med bokföringslagen.

3. Leverans och utlämning av varor

För att skicka och leverera beställda varor behöver vi följande information: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress PostNord, Bring och Consignor är våra fraktleverantörer för leverans av varor. Vi skickar personuppgifter till fraktleverantörerna för att du ska få varorna enligt din föredragna fraktmetod. Fraktleverantörerna använder e-post och telefonnummer för att skicka meddelande om status för leverans.Personlig information behandlas och lagras tills de inte längre krävs, enligt överenskommelse.

4. Betalning

För att göra en bokning måste du välja en betalningsmetod. CEWE Sverige AB använder externa betalningsleverantörer. Alla betalningsleverantörer är själva ansvariga för den information de behandlar.

Av säkerhetsskäl behåller vi din IP-adress efter genomförd betalning. Tillgång till IP-adress och personlig information om betalningar är strikt reglerad. På japanphoto.se kan du använda följande betalningsalternativ:

Visa/Mastercard
Om du vill betala med kort, skickas du vidare till Netaxept eller Computop betalningsportal. Betalningsinformation och kortinformation som du tillhandahåller behandlas av kvittoinlösningsföretaget Nets. Informationen används endast för betalning.

Klarna delbetaling
Om du väljer Klarna delbetalning som betalningsmetod kommer du att bli ombedd om ditt personnummer. När du har bekräftat din beställning tar Klarna betalningen och gör en kreditkontroll baserat på ditt personnummer. CEWE Sverige AB lagrar inte ditt personnummer. Här kan du läsa Klarnas egen sekretesspolicy.

5. Marknadsföring och nyhetsbrev

Du måste aktivt ge ditt samtycke för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att avanmäla dig direkt i nyhetsbrevet eller på ”Mitt konto”. När du aktivt väljer att få nyhetsbrev från CEWE Sverige AB, lagras och bearbetas dina personuppgifter i en intern och extern kunddatabas. Netlife Dialog AS är vår databehandlare som vi använder för att skicka nyhetsbrev.Vi behandlar och lagrar följande personliga uppgifter:

Namn, adress, e-post, telefonnummer och köphistorik

Vi gör profilering över våra prenumeranter för nyhetsbrev där vi samlar in information från vår samarbetspartner. Profilering är något vi gör för att anpassa nyhetsbreven du får så att innehållet passar bättre för det vi anser vara din målgrupp. Det kan exempelvis innebära anpassad användning av bilder, färger, plats och innehåll.Vi sparar profilen i enlighet med nyhetsbrevets medgivande. Profilen raderas när du inte längre är registrerad som abonnent på vårt nyhetsbrev genom att dra tillbaka ditt samtycke.

Om du inte vill att vi ska göra en profil på dig, skicka en skriftlig förfrågan till dataskydd@japanphoto.se, eller avregistrera dig aktivt för nyhetsbrev. Länk till avanmälan finns längst ner i nyhetsbrevet och på Mitt konto.

Marknadsföringspixlar, annonsoptimering och remarketing

Vi använder ”marknadsföringspixlar” på japanphoto.no/japanphoto.se för anonyma statistiska ändamål där vi inte kan identifiera dig. En marknadsföringspixel är en kod på vår hemsida. Den låter oss se hur användarna använder vår webbplats efter att ha klickat på en av våra annonser. Det gör det också möjligt att bestämma i vilken utsträckning klick på våra annonser leder till försäljning (omvandling), optimera våra annonser baserat på inhämtade data, definiera målgruppen för framtida annonser och att på nytt marknadsföra oss (remarketing) till användare som utför en handling på vår hemsida.

Remarketing i detta sammanhang är marknadsföring riktad mot personer som tidigare visat intresse för vår hemsida. Genom att spåra data från en marknadsföringspixel kan vi visa riktade annonser till användare som har besökt vår webbplats.

Vi använder följande marknadsföringspixlar på vår hemsida:

• Google DoubleClick
• Google AdWords Conversion
• Bing Ads
• Facebook Custom Audience (Facebook Pixel)

Du kan motsätta dig användningen av ovanstående marknadsföringspixlar här:

Google Remarketing
Bing Ads
Facebook Pixel

Kundtillfredsställelse med Lipscore

CEWE Sverige AB använder Lipscore för att skicka ut kundnöjdhetsundersökning via e-post efter att en kund har köpt en produkt. Utskicket görs av Lipscore på uppdrag av CEWE Sverige AB. Vi gör detta för att aktivt få recensioner av produkter som visas på webbplatser. Lipscore får tilgang til følgende opplysninger:

Namn och e-postadress

Personuppgifterna behandlas och lagras tills de inte längre behövs enligt avtal.

Kundservice

Om du har frågor relaterade till beställning, leverans eller andra förfrågningar kan du (om du vill) kontakta vår kundtjänst. Kundservice har även rätt att kontakta dig direkt om en order eller en generell kundrelation. Våra medarbetare har tillgång till och bearbetar följande information:

Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, orderinformation / inköpshistorik

Kundserviceförfrågningar hanteras via telefon, email och chatt. Vi lagrar telefonloggar i 90 dagar av säkerhetsskäl. Endast CEWE Sverige AB och våra telefoni-tjänst-leverantörer har tillgång till personupplysningar. E-postmeddelanden lagras tills de inte längre behövs enligt avtal. Alla e-postmeddelanden lagras och bearbetas internt inom koncernen.

Vi använder en extern chatportal, ISL-Pronto, för alla frågor via chatt. Det är valfritt att lämna personuppgifter, men i vissa fall kommer våra kundmedarbetare att be om orderdetaljer för att identifiera en order. Vi lagrar din IP-adress tillsammans med chat-loggen av säkerhetsskäl.

Chat-loggar lagras tills de inte längre behövs enligt avtal.

6. Superförsäkring

CEWE Sverige AB erbjuder köp av försäkringen SuperFörsäkring för utvalda produktgrupper. Vi samarbetar med försäkringsbolaget Securator A/S, som är vår databehandlare. Personlig information om köp av försäkring överförs till Securator A/S på ett säkert sätt.

När du köper SuperFörsäkring av oss behöver vi följande information:

Namn, adress, e-postadress, telefonnummer

Informationen hålls så länge som försäkringen är giltig.

7. Retur och reparation

Ångerrätt

CEWE Sverige AB behandlar alla returer enligt ångerrätt internt. De personuppgifter som används är desamma som angivits vid beställningstillfället, men i vissa fall begär vi även kontonummer för manuell återbetalning. Kontonummeret behandlas endast internt och raderas när överföringen är klar.

Reparation

När du lämnar in eller skickar in en reparation till oss behöver vi följande personuppgifter för att kunna behandla ditt ärende:

Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, inköpshistorik (kvitto), eventuell försäkringsinformation

Denna information kommer våra servicepartners till del för att kunna hantera ärendet på respektive verkstad. Personlig information behandlas och lagras tills de inte längre behövs enligt avtal.

8. Cookies

Cookies är små filer med digital information som överförs till din dator via din webbläsare. De är nödvändiga för att webbsidor och webbläsare ska kunna kommunicera. De flesta cookies vi använder är av en typ som tas bort så fort du stänger webbläsaren medan andra kan lagras i upp till ett år.

Det är fullt möjligt att stänga av cookies, så att de inte laddas ner när du besöker webbplatser, men du kommer också att förhindras att göra vissa saker, till exempel. att göra ett köp.

Här hittar du mer information om cookies som vi använder på vår hemsida.

Analys och statistik

CEWE Norge AS samlar in information från alla som besöker vår hemsida. Det handlar om information som är helt anonym och kan inte spåras tillbaka till personer. Vi använder statistiken för att analysera besökarnas beteende och förbättra och utveckla våra tjänster.

Japanphoto.se / japanphoto.no använder skript och cookies från olika webbanalystekniker för att samla in informationen. Vi samlar också in anonym statistik om vad besökare söker efter i vår sökfunktion.

Du kan välja att motsätta sig insamling och lagring av analysdata genom att stänga av cookies i din webbläsare eller använda en extern länk nedanför varje punkt nedan.

Adobe Analytics och Google Analytics
Vi använder Adobe Analytics och Google Analytics för att samla in statistik på webbplatsen genom att spåra trafik. Mätningarna kan vara antalet besökare, vilka sidor som är mest besökta, vilket land de sannolikt kommer ifrån och i allmänhet om hur besökarnas trafik är på webbplatsen. All statistik som vi samlar är anonym.

Vi lagrar Google Analytics-data i 24 månader och Adobe Analytics-data i 46 månader. Vi gör det här för att ha jämförelseunderlag.

Vi behandlar följande statistik:

Land, enhet (t.ex. laptop, telefon), operativsystem, webbläsare och bredbandsleverantör

Du kan motsätta dig användningen av ovanstående verktyg här:

Google Analytics
Adobe Analytics NO
Adobe Analytics SE

9. Säkerhet

CEWE Sverige AB lagrar och behandlar dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt. Vi har genomfört tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda din information så att de inte försvinner, manipuleras eller att obehöriga personer får tillgång till dem. Vi anpassar kontinuerligt säkerhetsåtgärderna efter den tekniska utvecklingen.

Vi har också infört god praxis, risk- och konsekvensbedömningar och begränsad tillgång och rättigheter i våra system.

10. Dina rättigheter

Insyn

Du har rätt att få tillgång till all personlig information som CEWE Sverige AB har lagrat om dig. All personlig information vi lagrar om dig är tillgänglig när du loggar in på Mitt konto.

Radering

Du har rätt att ta bort all din personliga information, såvida det inte finns information som vi måste följa enligt lag (t.ex. bokföring). Du kan radera ditt konto på japanphoto.se genom att trycka på ”Ta bort konto”-länken under Personlig information. Alla samtycken du har gett oss, har du rätt att när som helst återkalla.

Flytta eller ta emot information

Du har rätt att få din personliga information flyttad eller skickad till dig.

Utföres efter förfrågan

Tillgång till eller radering av personuppgifter, tillbakadragande av samtycke och överföring av personuppgifter, utför vi på din begäran och utan kostnad. Du kan begära detta genom att skicka en skriftlig begäran till dataskydd@japanphoto.se.

Överklagan

Om du upptäcker att dina personliga uppgifter inte skyddas i enlighet med gällande lagstiftning, har du rätt att överklaga till Datainspektionen.

11. Ändringar i dataskyddspolicyn

Om vi ändrar något i dataskyddspolicyn kommer den reviderade versionen att publiceras här, med uppdaterat datum för uppdateringen. Vi rekommenderar att du regelbundet granskar dataskyddspolicyn. Vid större ändringar relaterade till personuppgiftsskydd kan vi också meddela via e-post.

Sista ändring: 08.06.2018

12. Kontaktinformation

CEWE Sverige AB har ett dataskyddsombud (Data Protection Officer) som behandler alle henvendelser om personvern. Du kan kontakta oss gällande dataskyddsfrågor på e-post: dataskydd@japanphoto.se.

Om du vill att vi flyttar, tar bort eller skickar de personuppgifter vi har om dig, skicka ett mail till dataskydd@japanphoto.se.

CEWE Sverige AB
Norra Hamngatan 40
411 06 Göteborg