Problem i programvaran – CEWE FOTOBOK

Om du får ett felmeddelande om att filen är skrivskyddad eller att det inte finns tillräckligt ledigt utrymme på datorn, så det kan visa sig vara ett fel med en av bildfilerna, eller det kan helt enkelt vara en brist på lagringsutrymme på din dator.

lösning:
(Stäng inte programmet, bara förminska det)
1. Kontrollera att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på din dator. Detta kan enkelt göras genom att öppna ”Den här datorn”. Högerklicka på ”Lokal disk (C :)” och välj ”Egenskaper”. Om det inte finns tillräckligt utrymme på din dator, måste du frigöra en del av utrymmet innan du försöker spara boken igen. Kom också ihåg att tömma papperskorgen, eftersom dess innehåll tar också upp utrymme på din dator.

2. Om du använder bilder från en extern hårddisk, USB-minne eller direkt från en digitalkamera, är det viktigt att dessa bilder lagras på datorn innan du använder dem i en CEWE FOTOBOK. Du kan använda bilder direkt från en av dessa medier, men sedan måste medierna vara anslutna till datorn under processen.

Anledningen till detta är att programmet sparar en fil och en mapp som innehåller en kopia av de bilder du har använt. Flyttar du  mappen med de ursprungliga bilderna, kommer programmet inte att kunna hitta dem igen. Då felmeddelandet dyker upp.

Koppla i så  fall in mediet igen och försök på nytt.

3. Klicka på ”Visa detaljer”. Om en eller flera filer visas där, kan det tyda på att ett fel har uppstått med just denna / dessa filer (s). På den plats där du har valt att spara din fotobok finns en mapp med samma namn som bokens titel, och slutar med ”_mcf-Dateien.” T.ex. ”ferie_mcf-Dateien.” I den här mappen finns alla bilder du har lagt i din fotobok.

Se om den / de fil (er) som nämns under ”Detaljer” i felmeddelandet i mappen. Om de inte gör det, kan du hitta filer på samma plats som de ursprungligen tagits från. Filen/filerna kan du kopiera och klistra in i Dateien-mappen och försöka spara igen. Detta bör lösa problemet.
___________________________________________________________________________

Tomma bild- eller textramar

Felmeddelandet tomma bildramar innebär att det finns vissa platser i boken där det finns tomma bildramar, men de är svåra att hitta. Vi rekommenderar att du utför en beställning om boken ändå ser ut som du vill ha den.

Dessa tomma ramar har ingenting med själva ordern att göra, och kommer inte att påverka resultatet av boken.
___________________________________________________________________________

Bilder saknas

När du skapar en CEWE FOTOBOK och lagrar den skapar programmet automatiskt en mapp med bilder som du har lagt till i boken. Denna mapp får automatiskt samma namn som du har gett din bok, och tillägget ”_mcf-Dateien.” Om din fotobok har titeln ”navn.mcf”, får bildmappen namnet ”navn_mcf-Dateien.”

Om du flyttar eller byter namn på Dateienmappen kan programmet inte längre hitta bilderna.

Därför bör du se till att Dateienmappen har samma namn och plats som när du skapade projektet. Om den inte har det, kan du byta namn på  filnamnet igen och lägga tillbaka mappen till sin ursprungliga plats. När du sedan öppnar projektet igen, bör detta komma upp ordentligt igen.
___________________________________________________________________________

Runtime error

Detta fel indikerar att du arbetar i ett Windows operativsystem där en del av programfilerna har skadats eller inte längre är relevanta.

Du behöver uppdatera din version av Windows. För att göra detta kan du använda Internet Explorer. Menyn finns under ”Verktyg”, och här kan du välja Windows Update.

Välj sedan alla installationer och installera alla uppdateringar som Windows föreslår.

Efter avslutad uppdatering, försök att skicka din beställning igen.

Det kan också vara en annan möjlig orsak till detta problem. Bläddra igenom katalogen där alla bilder du har använt i boken finns. Mappen ligger på den platsdär  du har valt att spara boken på din dator.

Leta efterom  några av bilderna är extra stora, till exempel 10 till 20 MB. Om du använder en massa bilder i en bok, går detta ut över minnet av datorn och kan utlösa detta fel i programmet. För att lösa det behöver du  få bilden mindre (i ett bildbehandlingsprogram som  Photoshop) och spara den igen i en mindre version och spara din bok igen. Detta kan hjälpa till att lösa problemet.
___________________________________________________________________________

Felkod 1002

När felet ”1002” förekommer, kan det bero på:

• Tecknen æ, ø, å, ä, ö etc. angavs felaktigt. Det installerade programmet måste lagras i ett mappnamn som inte innehåller bokstäverna æ, ø, å, ä, ö etc eller andra specialtecken. Inte heller själva bildfilerna kan innehålla æ, ø, å, ä, ö etc eller specialtecken i filnamnet.

• Ditt e-postadress innehåller specialtecken eller bindestreck

• ”systemtiden” (tidsinställningen på din PC) är felaktigt inställd
___________________________________________________________________________

Felkod 3006

Detta felmeddelande kan visas om du har Norton Internet Security eller andra antivirusprogram installerat. Dessa kan hindra programmet från att ha kontakt med vår server. Du kan inaktivera brandväggen (och automatiskt skydda Norton) tillfälligt genom att klicka på ikonen Norton i det nedre högra hörnet av skärmen (eller motsvarande för andra ändamål).

Sen måste du starta om igen.

Känner du till antivirusprogrammet väl, du kan ange vilka program som godkänns, så att de kan inte blockeras när de kontaktar nätet.
___________________________________________________________________________

Felkod 2

Felkod 2 innebär att det använt ett felaktitg användarnamn eller lösenord. Har du glömt ditt lösenord, kan du trycka på ”Glömt lösenord” för att få en ny e-post.

Kontakta oss om problemet kvarstår.