Min första CEWE FOTOBOK – intro

Välja fotobokprodukt

Min CEWE FOTOBOK finns i olika storlekar och utföranden. På hemsidan, först välj den storlek du vill ha. Några av CEWE FOTOBÖCKER kandu  få på verkligt fotopapper, där bilderna får  extra god kvalitet och lysande färger på tjockt papper. Dessa kan hittas under fliken ”på fotopapper.”

När du har valt storlek kommer det upp ett val om du vill använda fotobokassistenten eller skapa CEWE FOTOBOK manuellt.

Med eller utan fotobokassistent?
Fotobokassistenten hjälper dig att skapa CEWE FOTOBOK automatiskt med de kriterier som du anger i förväg. Detta gör det snabbt och enkelt att skapa en CEWE FOTOBOK. När detta är gjort, kan du göra ändringar och anpassa CEWE FOTOBOKen.

Fotoboksassistenten  har följande fördel: Man slipper utgå från ett oskrivet blad, och får en CEWE FOTOBOK automatiskt fylld. Detta innebär att cirka 70% av arbetet har redan gjorts. Du behöver inte räkna ut hur många bilder per sida du måste använda, men kan ändå ändra layouten efteråt.  Du kan sedan göra ändringar för att utbyta bilder, lägga till text, lägga till fler sidor (8 sidor i taget), ändra layouter och bakgrunder och lägga clip art, eller ramar till dina bilder. Möjligheterna är oändliga!

Inbindning
Inbindningen innefattar fram och baksida på en CEWE FOTOBOK.

Inbindningar av konstläder eller duk kan inte förses med tryck, och man kan bara välja färg på materialet. Hårda och mjuka pärmars inbindningar kan designas, men bara på utsidan, eftersom det bara är  den som kan ses på den färdiga CEWE FOTOBOKen (insidan limmas ihop med den första och sista sidan i CEWE FOTOBOK).

Inbindningar med tryck har en streckkod på baksidan som krävs under produktion och leverans av CEWE FOTOBOK och kan därför inte tas bort eller behandlas.

Ryggen har ett textfält där du kan skriva en titel fördin  CEWE FOTOBOK som helst måste vara densamma som på framsidan. CEWE Fotohäften har inte detta textfält, eftersom de är utan ryggstöd.

Innehållssidor
Innehållssidor visas och bearbetas som dubbla sidor sida vid sida i arbetet, eftersom de visuellt fungerar som en enhet när du öppnar CEWE FOTOBOK.

Endast det första och sista uppslaget har en sida tom, eftersom den används som den inre sidan av den bindande. Av tekniska skäl gäller detta även häften.

På en CEWE FOTOBOK sida kan du ha en bakgrund, en layout, bilder och textfält.

Objektval för CEWE FOTOBOK
Objektvalen för  CEWE FOTOBOK består av tre flikar med huvudkategorier:
”Bilder”, ”Layout” och ”Design”.

Var och en av dessa huvudkategorier har flera flikar.

Fliken ”Design”
Här finns bakgrunder, innehåll och clipart.

Fliken ”Layout”
Här hittar du layouter och passepartout.

Fliken «Bilder»
Här väljer du bilder lokalt (på din hårddisk / datamedia) eller från dina onlinealbum.

Först väljer du en bakgrund till den aktuella sidan idin  CEWE FOTOBOK genom att dra den till sidan med musen. När du dubbelklickar på förhandsvisningen av bakgrunden, placeras den över uppslaget. Du kan också använda knapparna längst ned i objektalternativen, och med hjälp av snabbmenyn (klicka med höger musknapp på förhandsvisningen av bakgrunden) kan du lägga till bakgrunden på alla höger- och vänstersidor och alla uppslag i din CEWE FOTOBOK.

Samma sak gäller för layouter som lägs in med samma funktioner som bakgrunderna.

Bilder dras med musen till önskad layout ramlayout eller till en tom sida.

tips:
När du drar en bild till en tom sida (dvs utan layoutram), genererar programmet automatiskt en lämplig layoutram i bilden. Om du först ta bort alla layoutramar insatta på CEWE FOTOBOKENS boksidor som standard, kan du fritt dra in dina bilder till sidan och placera dem.

Clipart dras till arbetsområdet (inte i en layou ram), sedan är position, storlek och rotation anpassningsbara.

Storyboard (storyboard)
Alla uppslag i CEWE FOTOBOKen, inkl. inbindnngen, visas som förhandsvisningar på storyboardet. På så sätt får du en översikt över din  CEWE FOTOBOK och kan navigera runt i den.

Med rullningslisten under storyboardet flyttar du förhandsvisningen  höger och vänster, och valda sidor visas i din arbetsyta genom att klicka med musen på förhandsgranskningen.

Sidordningen kan ändras genom att klicka på den relevanta sidan i förhandsvisningen och dra den till önskad plats i ordningen på storyboardet med vänster musknapp nedtryckt.

Arbetsområde  för fotobokseditorn
Här visas aktuell CEWE FOTOBOK-sida, som valts i storyboardet och bearbetas.

Du kan enkelt välja färdiga layoutmallar för att enkelt designa din CEWE FOTOBOK, från objektvalsmenyerna.

Bilder och texter placerasalltid  i en rektangulärt område i CEWE FOTOBOKen, som kallas layout ram, som sedan kan flyttas och förstora eller förminskass. Layoutramar anpassas med musen och du kan välja flera layoutramar samtidigt genom att dra med musen.

Verktygsfält för fotobokeditorn
I verktygsfältet hittar du de viktigaste verktygen eller kommandon som kan användas vid design av din CEWE FOTOBOK. Du kan skapa textrutor, bildramar, processramverk ETC.

Om du har frågor, kontakta oss.